Otázky a odpovede

Je Röstmeister jednoduchý na používanie?

Áno, samozrejme! Je to jednoduché:

  • Naplňte pražiaci bubon zelenou kávou a vložte ho do pražičky.
  • Zapnite pražičku. Vyberte program. Stlačte tlačidlo Štart.
  • Po približne 6 minútach začne "first crack" (káva začne praskať).
  • Po troch až štyroch prasknutiach stlačte tlačidlo so symbolom kávového zrna v pravom dolnom rohu stroja.
  • Po dopražení a vychladnutí sa prístroj automaticky vypne.
  • Vyberte pražiaci bubon, otvorte žltým držadlom smerom nahor a po vychladnutí uložte kávu do chladničky.

Proces praženia trvá približne 15 minút.

Kde môžem získať zelenú kávu?

Ideálna je špeciálne upravovaná káva Dieckmann, pražiť je však možné akékoľvek kávové zrná, z ktorých bol odstránený pergamon - strieborná blanka.

Ako dlho môže byť káva skladovaná?

Zelená káva môže byť uložená veľmi dlho. Doba skladovania našich zelených káv je od 1 do 1,5 roka - ideálne miesto pre uskladnenie je špajza. Preto je možné objednať aj väčšie množstvá. Čo je však dôležité pre dobrú chuť kávy, aby sa už upražená káva spotrebovala maximálne do dvoch týždňov od praženia.

Čo robí kávu Dieckmann Aroma Kaffee jedinečnou?

Ponúkame len "celé zrná" - môžete tak skutočne vidieť vysokú kvalitu surového produktu.

Spracovávame iba "pranú kávu", robustu, nepranú arabiku alebo lacné kávy sa nepoužívajú, s výnimkou kávy Espresso, ktorá potrebuje určitý podiel robusty, aby zmes získala tú správnu "cremu".

Káva je ošetrená Lendrichovým procesom, pri ktorom je vystavená pôsobeniu horúcej vodnej pary. Spracovanie zelených kávových zŕn s využitím pary, tlaku, teploty a vlhkosti spôsobuje určitú modifikáciu látok v zelenom kávovovom zrne, najmä karbohydrátov a bielkovín a môže mať za následok malé zmeny farby zrna. Výsledkom je aj znížená acidita kávy. To je dôvod, prečo je Dieckmann Aroma Kaffee šetrná k žalúdku a nezaťažuje trávenie.

Čo sú to jemné (mild) kávy?

"Jemné" kávy sú špeciálne upravené kávy. Obsah určitých kávových látok sa znižuje špecifickými procesmi, aby sa uľahčilo trávenie kávy u ľudí, ktorí majú príznaky neznášanlivosti pri pití neošetrenej kávy. Nízkoacídne kávy ošetrené za účelom zlepšenia stráviteľnosti sú rozdelené na dve skupiny:

Kávy obsahujúce kofeín, ktoré sú ľahšie stráviteľné pre milovníkov kávy so žalúdočnými, žlčovými a pečeňovými problémami.

Bezkofeínové kávy, ktoré okrem vyššie spomenutých tolerancíí, sú vhodné aj pre ľudí so srdcovo-cievnymi problémami.

Je známe, že príznaky, ktoré pociťujú niektorí spotrebitelia po pití bežnej kávy, ako je pálenie záhy alebo pocit plnosti brucha, nie sú spôsobené kofeínom, ani inými látkami v káve. Mnohí zákazníci, ktorí sa inak sťažovali na takéto príznaky, tolerujú kávy z našej ponuky veľmi dobre.

V súčasnosti sa na zlepšenie stráviteľnosti kávy používajú nasledujúce postupy:

  • Pergamon alebo tenká vrstva kávového vosku obklopujúca kávové zrná sa odstraňuje mechanickým spôsobom. Všeobecne ide o dodatočný čistiaci krok pri spracovaní zelených kávových zŕn.
  • Parné spracovanie zelenej kávy. Tlak, teplota a vlhkosť upravujú do určitej miery látky v zelenej káve, konkrétne karbohydráty a bielkoviny a aciditu kávy.

Ktorý typ prípravy a mletia kávy by som mal použiť?

Je obzvlášť dôležité používať dostatočné množstvo kávy. Odporúča sa odmerku (6 až 8 gramov) na šálku filtrovanej kávu. Na maximalizáciu chuti a arómy sa musí použiť správny správny spôsob namletia. Vo všeobecnosti sa používa jemné, stredné alebo hrubé mletie. Na Espresso je vhodné jemné mletie. Stredne namletá káva sa používa pre kávovary a ručné filtre (aeropress, Hario Dipper apod.). Hrubá mletá káva sa používa vo veľkých kávovaroch.

Káva by sa mala podávať v porceláne, keramike alebo skle. Tieto materiály zaručujú skutočnú chuť kávy. Milovníci kávy si chcú vychutnať svoju kávu čo najčerstvejšiu. Napriek tomu sa káva môže krátko uchovať v termoske so sklenenou vložkou. Je však dôležité, aby sa káva neprihrievala. V prípade použitia kávovaru s ohrevnou platňou by čas dodatočného ohrevu nemal prekročiť 15 minút.

Ako pražiť a uskladňovať kávu?

Stačí, keď budete mať čas - večer, cez víkend - upražiť toľko, koľko potrebujete počas nasledujúcich pár dní a uložíte upražené zrná do chladničky. Akýkoľvek obal, ktorý bráni prívodu kyslíka je vhodný na uskladnenie.

Pražená káva zachováva svoju chuť a arómu až 12 mesiacov, keď sa zmrazí (káva nemusí byť pred mletím rozmrazená).

Zelená káva sa môže uchovávať vo fóliovom vrecku v suchom a chladnom prostredí až 18 mesiacov.

Vytvorte si webové stránky zdarma! Táto stránka bola vytvorená pomocou služby Webnode. Vytvorte si vlastný web zdarma ešte dnes! Vytvoriť stránky